vrijdag 13 februari 2009

JOHN MAYER LOOK-A-LIKE VERBAAST VRIEND EN VIJAND

Herman Ragboer werkt in het dagelijks leven bij een sloopbedrijf in Tiel. Sinds kort gaat hij naast zijn bezigheden in de hangar door het leven als look-a-like van John Mayer. Een verfrissend optreden is wellicht de springplank voor een internationale carrière als Mayer look-a-like. 

De gelijkenis met gitaarheld Mayer was velen al eerder opgevallen, maar Ragboer zag er zelf nooit zo veel in. Een collega bleef volhouden dat hij er 'iets' mee moest doen en om er maar vanaf te zijn begon Ragboer met een paar vrienden een tribute-band. De eerste repetitie volgde nog diezelfde week. Voordat de eerste twee maten waren gespeeld bleek dat Ragboer zo a-muzikaal was als mogelijk; geen gevoel voor ritme, een stem als krolse kater en een presentatie van lik me vestje. "Het leek echt nergens op. En het klonk nog slechter!" blikt hij zelf terug. "Het eerste optreden was al twee weken later dus er moest nog veel gebeuren. Er werd veel gerepeteerd, maar het leek er sterk op dat dat een averechts effect had... Twee weken verder was het niveau van de band zo mogelijk nog lager."
Des te verrassender was het succes dat de band boekte met dat eerste optreden. Het geluid dat werd voortbracht was nauwelijks te classificeren als muziek en het optreden duurde maar 15 minuten omdat de geluidsinstallatie het uit pure ellende begaf. De bassist rende na het eerste nummer huilend van het podium af, kleine kinderen begonnen spontaan te krijsen en een hoogbejaarde parkiet viel dood neer, maar oi oi oi wat leek die jongen op John Mayer! En dat maakte veel, heel veel goed.
Lovende kritieken alom dus. "Ragboer lijkt nog meer op John Mayer dan John Mayer zelf!" kopte de Volkskrant. "Zet hem voor een band als KISS, U2 of de Stones en je denkt nog steeds dat je naar een optreden van John Mayer kijkt! Ongelooflijk..." aldus een verslaggever van OOR. Een tour door de BeNeLux wordt momenteel geboekt. Ook Amerika moet eraan geloven als het aan Ragboer ligt. Een internationale concert-promotor merkte lachend op dat dat nog wel eens moeilijk kon worden: "...zoveel lijkt hij nou ook weer niet op John Mayer!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten